9788365807250 Smaczna Kuchnia - Szybko i prosto
9788365807250 Smaczna Kuchnia - Szybko i prosto
9788365807250 Smaczna Kuchnia - Szybko i prosto rewers
ISBN:978-83-65807-25-0
Ilość stron:280
Oprawa:Twarda
Format:210 x 210 mm
Udostępnij:
Serię książek Smaczna kuchnia, zbiór pomysłów na różnorodne potrawy, polecamy każdemu, kto choć trochę interesuje się kulinariami. W pięknie wydanych poradnikach znajdziecie Państwo zarówno przepisy z tradycyjnej polskiej kuchni, jak i te, które mają swoje źródła w innych kulturach i zakątkach świata.
Szybko i prosto to niemal 130 pomysłów na smaczne i zdrowe posiłki, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu i nie wymaga szczególnych umiejętności ani wyszukanych produktów.
Zabiegani coraz bardziej cenimy swój czas, dlatego chętnie sięgamy po przepisy na szybkie i proste dania. Nasze propozycje wychodzą naprzeciw tej potrzebie: w książce znajdziecie Państwo receptury na naleśniki, omlety, tarty, gofry, tortille i wiele wiele innych nieskomplikowanych posiłków – wytrawne lub na słodko, mięsne lub wegetariańskie, wysokokaloryczne lub fit. Większość dań może stanowić zarówno smaczną i wartościową przekąskę, jak i samodzielny posiłek.
W tej książce każdy najdzie coś dla siebie - zarówno smakosze warzywnych tart i quiche'ów, jak i fani omletów oraz placków.
-----------
Gotowanie ze Smaczną kuchnią zadowoli nawet najbardziej wybredne gusta i podniebienia. Każdy znajdzie tu coś dla siebie – kulinarni eksperymentatorzy i zwolennicy tradycyjnej kuchni. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom każdą potrawę na pewno uda się przyrządzić. Piękne albumowe wydanie polecamy także na prezent, zarówno osobne tomy, jak w kolekcjonerskim pakiecie: cztery książki z serii plus w gratisie poradnik 365 dni w ogrodzie i na działce w eleganckim ekspozytorze.


Tarta z serem i pieczarkami
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 400g pieczarek,
- 1 cebula,
- 250g sera pleśniowego typu lazur,
- 1 szklanka śmietany,
- 2 jajka,
- 150g żółtego sera,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- sól, pieprz do smaku,
- olej do smażenia.
Przygotowanie, wykonanie tarty z serem i pieczarkami
Pieczarki oczyścić i umyć. Małe egzemplarze zostawić w całości , w większe - pokroić w plasterki. Kilka pieczarek odłożyć do dekoracji. Natkę pietruszki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku papierowym i posiekać. 
Cebulę obrać, umyć i posiekać. Ser pleśniowy drobno pokroić lub pokruszyć. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić na nim cebulę. Dodać pieczarki, doprawić je solą oraz pieprzem i smażyć, aż zmiękną i odparuje z nich woda. Usmażone odstawić z ognia. Przestudzić i dodać do nich ser pleśniowy i 3/4 natki pietruszki. Wymieszać.
Ciastem wyłożyć formę do tart. Na cieście rozłożyć pieczarki z serem i polać je śmietanowo-jajecznym sosem. Posypać startym serem i udekorować odłożonymi pieczarkami. Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać około 30 minut. Przed podaniem posypać pozostałą natką pietruszki.
e-katalog
Bezpieczne płatności
Zamów przez telefon
Darmowa wysyłka od

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać informacje o nowościach i ważnych wydarzeniach na naszej stronie?