9788365807557 Kuchenne Inspiracje -  Potrawy Jednogarnkowe - Siostra Maria
9788365807557 Kuchenne Inspiracje -  Potrawy Jednogarnkowe - Siostra Maria
9788365807557 Kuchenne Inspiracje -  Potrawy Jednogarnkowe - Siostra Maria - rewers
Potrawy jednogarnkowe to propozycja niemal 50 sprawdzonych przepisów na pożywne i sycące potrawy – od gęstych zup poprzez różnego rodzaju gulasze, zapiekanki, kasze z warzywami po klasyczne leczo.
Dania jednogarnkowe, przyrządzane zazwyczaj – zgodnie z nazwą (Eintopf, czyli z niemieckiego jeden garnek) – w jednym naczyniu, dużym garnku lub głębokiej patelni, to sycące i bogate w składniki odżywcze, pełnowartościowe posiłki. Ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani biegłości kulinarnej. Książka została podzielona na cztery rozdziały: dania mięsne, wegetariańskie, rybne i zupy. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, zarówno smakosze gęstych, gulaszowych dań, jak i ci, którzy wolą lżejsze posiłki na bazie duszonych warzyw.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!

Przepis na risotto z marchewką, groszkiem i szparagami
Składniki:
• 1 szklanka ryżu do risotta,
• 3 marchewki,
• 1 szklanka mrożonego groszku,
• 5 zielonych szparagów,
• 1 cebula,
• 2 ząbki czosnku,
• 3 szklanki bulionu warzywnego,
• 1 kieliszek białego wina,
• 1 łyżka masła,
• sól, pieprz do smaku,
• olej do smażenia.
Wykonanie risotto z marchewką, groszkiem i szparagami
Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe części, umyć i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. W dużym rondlu rozgrzać trochę oleju i podsmażyć na nim cebulę z czosnkiem. Dodać marchewkę i groszek, smażyć moment, cały czas mieszając. Następnie wrzucić szparagi, wlać wino i dusić warzywa, aż alkohol odparuje. Dodać masło, wsypać ryż i smażyć 3–4 minut, stale mieszając. Wlać bulion, całość wymieszać. Gaz zmniejszyć do minimum, przykryć rondel i ogrzewać ryż, aż wchłonie cały płyn. Gotowy ryż wymieszać i przekładać na talerze. Podawać od razu.

Podobne do

Kupujący ten produkt kupili także:

9788365944108 Azorek  Jedziemy Po Siano9788365944108 Azorek - Jedziemy Po Siano rewers

9788365944108
5.99PLN
9788366330009 Odgłosy zwierząt na łące 9788366330009 Odgłosy zwierząt na łące  rewers Bestseller

9788366330009
12.99PLN
9788366330016 Odgłosy zwierząt na wsi9788366330016 Odgłosy zwierząt na wsi rewers Bestseller

9788366330016
12.99PLN
e-katalog
Bezpieczne płatności
Zamów przez telefon
Darmowa wysyłka od

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać informacje o nowościach i ważnych wydarzeniach na naszej stronie?