9788365807625 Kuchenne Inspiracje - Zupy - Siostra Maria
Znakomita książka z serii, w której znajdziecie wiele sprawdzonych przepisów na zupy mięsne, rybne, mleczne, warzywne czy owocowe.
Zupy są nie tylko doskonałym uzupełnieniem eleganckiego obiadu, ale także świetnie sprawdzają się jako samodzielne dania. Pojawiają się na naszych stołach zarówno w codziennej diecie, jak i przy okazjach przyjęć, spotkań rodzinnych, a także świąt. Są kolorowe, pożywne i, co najważniejsze, doskonale smakują. Kto oprze się pachnącej i pełnej witamin zupie truskawkowej czy orzeźwiającemu chłodnikowi w upalne dni? A rozgrzewającej zupie gulaszowej zimą? W książce zamieszczono również przepisy na pyszne zupy mleczne i owocowe, które z pewnością przypadną do gustu najmłodszym, w tym nawet największym niejadkom! Większość z nich może stanowić samodzielny, pełnowartościowy posiłek, a ich przyrządzenie nie jest ani trudne, ani czasochłonne.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!

Przepis na zupę węgierską
Składniki:
• 1½ litra wywaru z kości i włoszczyzny lub rosołu z kostek rosołowych,
• 500 g mięsa wieprzowego,
• 300 g kiszonej kapusty,
• 2 marchewki,
• 2 cebule,
• 2 czerwone papryki,
• 3 ząbki czosnku,
• 1 łyżeczka papryki w proszku,
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
• 3 łyżki oleju do smażenia,
• sól, pieprz do smaku,
• 4 łyżki kwaśnej śmietany (niekoniecznie).
Wykonanie zupy węgierskiej
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso. Dodać cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek, posolić, podlać ½ szklanki wody i dusić pod przykryciem około 20 minut. Marchewki obrać, umyć i pokroić w talarki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić na kawałeczki. Kapustę kiszoną poszatkować. Warzywa i kapustę włożyć do mięsa, dodać paprykę w proszku i koncentrat pomidorowy. Dolać wywar i gotować na średnim ogniu jeszcze 20–25 minut. Zupa powinna być gęsta. Doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Podawać od razu. Udekorować kleksem śmietany (niekoniecznie).

Podobne do

Kupujący ten produkt kupili także:

e-katalog
Bezpieczne płatności
Zamów przez telefon
Darmowa wysyłka od

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać informacje o nowościach i ważnych wydarzeniach na naszej stronie?