9788363546731 Siostra Maria - Zioła
Zioła Siostry Marii to wyjątkowa pozycja, która jest połączeniem zielnika z książką kucharską. Znajdują się w niej nie tylko pięknie ilustrowane opisy ziół, ale również sprawdzone przepisy na różnego rodzaju domowe kuracje ziołowe i pyszne dania z wykorzystaniem ziół. To prawdziwa skarbnica wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
-------
Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom – mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.
Tak bogaty i różnorodny zestaw przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom siostry Marii i dołączonym do nich pięknym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę.
Kolejne części serii nie tylko tworzą kompendium wiedzy kulinarnej, ale układają się na kuchennej półce w ekskluzywną kolekcję – to gratka dla miłośników dobrej kuchni i dobrej książki!

Przepis na ziołowe filety rybne z pomidorami
Składniki:
• 800 g filetów rybnych
• sok z ½ cytryny
• 2 cebule
• 2 ząbki czosnku
• 2–3 łyżki masła klarowanego
• 5 pomidorów
• 1 duży pęczek bazylii
• 1 łyżka startego parmezanu
• ¼ szklanki oliwy lub oleju
• sól, pieprz do smaku
Wykonanie ziołowych filetów rybnych z pomidorami
Filety rybne umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem, posolić i skropić sokiem z cytryny. Cebule i czosnek obrać i umyć. Cebule posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę, a miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć na nim rybę. Wyjąć ją na półmisek, a tłuszcz ze smażenia zachować. Bazylię umyć, osuszyć i porwać ją na kawałeczki. Zmiksować razem z oliwą, parmezanem i połową czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Rybę posmarować
pastą bazyliową. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia poddusić resztę czosnku, cebulę i pomidory. Doprawić i podawać na talerzu z rybą.
e-katalog
Bezpieczne płatności
Zamów przez telefon
Darmowa wysyłka od

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać informacje o nowościach i ważnych wydarzeniach na naszej stronie?